Журналистката и депутатка от БСП Елена Йончева осъди премиерa Бойко Борисов

...
Журналистката и депутатка от БСП Елена Йончева осъди премиерa Бойко Борисов
Коментари Харесай

Елена Йончева осъди Бойко Борисов и ГЕРБ

Журналистката и депутатка от Българска социалистическа партия Елена Йончева осъди премиерa Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ, оповестява Дарик.

5 хил. лева. обезщетение би трябвало да се изплатят на Йончева, е заключението на съдия Вътов от Софийския областен съд по дело за клюка против Борисов, което Йончева заведе през 2017 година Причината бе, че тогава министър председателят сподели пред публицисти, че държавното управление е плащало милиони за филмите, които журналистката е правила. Искът бе за 20 хиляди лева, само че са почетени единствено 5 хиляди от тях.

Според решението на арбитър Вътев компенсацията е за претърпени от Йончева неимуществени вреди от оскърбен нравствен интегритет, чест, достолепие и положително име, породени от противоправно държание на Бойко Борисов. На 10 март 2017 година той е бил на кръгла маса по екология и земеделие, а след събитието е споделил следното:

" Ще ли сте сполучливи публицисти вие, в случай че по няколко милиона страната ви заплаща за едно изявление взето? Питам: Ако за изявление страната България, през една от централите си, заплаща на журналистка за изявленията в чужбина по няколко милиона, които дори нашето държавно управление беше насила от предходното да доплати ", бяха думите на премиера Борисов. И още: " бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж - министър председател тогава, явен спор на ползи ". 

Решението на Софийския областен съд не е дефинитивно и може да се апелира на втора инстанция.

Бойко Борисов ще апелира решението по делото на Елена Йончева. Според неговия бранител Марин Марковски, решението по делото е правосъдна неточност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР